Finansier hele dykkerferien med et forbrukslån

lån til dykkeferien

Drømmer du om å vrakdykke langs den spanske solkysten eller å utforske de australske korallrevene? Da kan et forbrukslån være løsningen som gjør drømmene til en realitet. Flere nordmenn velger hvert år å finansiere dykkeferien på denne måten. Her viser vi deg hvilke fordeler det medfører og hvordan du selv kan sette av gårde.

Dykking i utlandet er kostbart

De som reiser på dykketur til utlandet må belage seg på å betale en del ekstrakostnader. Det inkluderer utgifter knyttet til transport av dykkerutstyret og behovet for å søke om de riktige tillatelsene. De vil også måtte kjøpe en spesiell reiseforsikring som dekker turen dersom planen er å gjennomføre dypvannsdykk.

Heldigvis har forbrukslån et par unike fordeler som hjelper demme opp for kostnadene. Den første fordelen er det lave rentenivået som ofte ligger mellom 8 og 12 prosent. Det står i skarp kontrast til bl.a kredittkort og mikrolån.

Forhåndsfinansier dykkerferien

En annen viktig fordel er muligheten til å forhåndsfinansiere dykkerferien mens prisene fortsatt er lave.

Majoriteten av norske husstander venter med å betale for dykkerturen til feriepengene har tikket inn på konto. Ulempen er at prisen for flyreiser, hotell og annet vil ha steget i løpet av tiden man venter. Med et forbrukslån er det mulig å forhåndsfinansiere dykkerferien tidlig og dermed spare penger.

For at det skal lønne seg med forhåndsfinansiering er det viktig at du velger et forbrukslån med lavt etableringsgebyr. Du kan f.eks vurdere et lån fra Santander Consumer Bank og Bank Norwegian. Disse bankene krever ikke gebyr for etablering av forbrukslånet til forskjell fra andre banker. Du kan også foreta et generelt forbrukslån søk i Google for å finne beste tilbud.

Kjøpe dykkerutstyr i utlandet?

Dykkerutstyr er kostbart og det kan være betydelige summer å spare hvis du handler utstyret utenlands. Avhengig av hvilken form for dykking du praktiserer kan en full utstyrspakke fort koste et sted mellom 25 000 og 45 000 kroner.

Kjøper du flasker og ventiler i utlandet er det også ekstra viktig at du fokuserer på kvaliteten. Det er tross alt bedre at masken skaper kondens enn at ventilene streiker mens du svømmer på 15 meters dyp.

Skal du handle dykkerutstyr utenlands er det også viktig at du overholder alle tollregler på vei tilbake. Ved hjemreise kan du medbringe verdigjenstander verdt inntil 6 000 kroner skattefritt. Etter å ha nådd denne grensen vil momsen slå inn.

Ved ferieturer innad i EU er det også spesielle regler som gjelder for merverdiavgift. Reglene for beskatning av varer kjøpt i utlandet kan du forøvrig lese mer om på Tollvesenets nettside.

Krav om spesiell reiseforsikring

En annen grunn til å velge forbrukslån til finansiering av dykkerturen er de spesielle kravene til reiseforsikring.

Styr unna reiseforsikringen som inkluderes med mange kredittkort. Leser du den lille skriften i kredittavtalen vil du nærmest alltid se at aktiviteter som dykking, fallskjermhopping, strikkhopp og lignende er unntatt.

Med andre ord er det helt meningsløst å finansiere dykkerturen med et kredittkort hvis målet er å oppnå gratis reiseforsikring. Gitt at forbrukslån leveres med langt lavere effektiv rente er det liten tvil om hva du bør velge.

Husk samtidig å finne en reiseforsikring som dekker de spesifikke aktivitetene du planlegger å utføre. Det kan blant annet være forskjell i forsikringsavtalen mellom dypvannsdykk og snorkling. Sjekk derfor definisjonene nøye slik at du ikke risikerer å stå uten dekning dersom en ulykke inntreffer.