Leiebil i Danmark

Danmark_er_-_igen_-_940060a

«Det der deilig å være norsk i Danmark», heter det seg visst. Og det er nok mange nordmenn som vil si seg enige i den beskrivelsen – for årlig tar flere titalls tusener nordmenn turen over sjøen for å besøke danske byer som København, Aalborg eller Billund. Spesielt populært er det med ferge fra Oslo eller Larvik, der man selv kan bestemme om man vil leie bil før man forlater Norge eller ordne dette når man kommer til Danmark. Uansett så har våre glade naboer i sør mange spennende opplevelser å by på.

Det er naturligvis hovedstaden i Danmark som er det mest populære reisemålet. Den heter altså København, og er med sine drøye 1,2 millioner innbyggere ganske så mye større enn den norske hovedstaden. Medregnet byområdene rundt hovedstaden bor det rundt 1,9 millioner mennesker, av totalt 5,5 millioner mennesker i Danmark. København ligger for øvrig langs den østlige kystlinjen av øya, og kun noen kilometer med hav skiller byen fra Sverige og Malmø.

Typiske byer å besøke med leiebil

Danmark er et populært ferieland for nordmenn, og svært mange tar med egen bil eller leiebil når de besøker landet. Det går daglige ferger fra ulike kystbyer på Østlandet til henholdsvis Frederikshavn og København, der man selv bestemmer om man vil leie bil hjemme i Norge eller vente til ankomst i Danmark. Det er uproblematisk å leie bil i Danmark, og dessuten vil det som regel være billigere enn å leie norsk bil. Leiebil anbefales for øvrig i Danmark, med mindre man kun skal besøke hovedstaden og ikke bevege seg utenfor landegrensene. Her er noen nettsteder hvor du kan leie bil i Danmark:

http://www.leiebilguiden.no/danmark/

Danmark

https://www.kayak.no/Billig-Kobenhavn-leiebil.8533.cars.ksp

København

Det mest populære turistmålet i Danmark er naturligvis hovedstaden København. Hit kan man enten ta seg med fly til lufthavnen Kastrup, som ligger like utenfor byen. Eller så kan man ta ferge fra Norge, og leiebil i havnen. Det er også populært med en bilferie fra for eksempel Oslo og gjennom Sverige, der man blant annet kan svinge innom byer som Göteborg og Malmö på veien til København. Kjøring i selve sentrum av København er uproblematisk, og byen minner mye om Oslo når det kommer til trafikken. Leiebil er optimalt dersom man vil oppleve de små bygdene langs kysten utenfor København.

Aalborg

Bilferie i den nordlige delen av Danmark er nesten like populært som et besøk til hovedstaden. De fleste ankommer da Frederikshavn på nordspissen av Danmark med båt, før man tar kjøreturen på drøye 6,4 mil innover til Aalborg. Danmark er kjent som «det flate landet», og derfor holder veinettet svært høy kvalitet – og høy fartsgrense. Kjøreturen innover til Aalborg tar derfor bare anslagsvis 45 minutter! Leiebil finner du allerede når du går av båten i Frederikshavn, og den kan komme godt med når man skal utforske Aalborg.

Billund

Danskene er verdenskjente for sin fantastiske oppfinnelse LEGO, og det «originale» LEGO-land ligger i Danmark. Nærmere bestemt ligger det i Billund, som derfor er et populært reisemål for norske barnefamilier. Denne byen ligger inne i landet i det sørvestlige Danmark, og er et stykke fra de to overnevnte byene. Allikevel så er ikke kjøreturen fra Frederikshavn lengre enn knappe tre timer, og følgelig er leiebil den enkleste måten å ta seg til Billund på. Man kan også fly til København for å leie bil på flyplassen der, og kjøreturen til Billund er av tilsvarende lengde herfra.

Trafikkregler i Danmark

Nordmenn føler seg langt tryggere på danske veier enn hva man gjør i andre europeiske land, ettersom trafikkreglene er stort sett veldig like de norske. Veinettet er dog av langt høyere kvalitet, og fartsgrensen på motorveien er som regel 135 km/t. De fleste lokale kjører uansett fortere enn dette, og med midtdelte veier som stort sett går rett frem så vil de fleste oppleve det som uproblematisk å kjøre i Danmark. Hastighetene på vanlig landevei er enten 80 km/t eller 90 km/t.

Vær for øvrig obs på at du må vike fra trafikk som kommer fra høyre, og at det ikke er lov til å bruke mobiltelefon når man kjører. Du har også vikeplikt for syklister.