Informasjon om Opp Finans forbrukslån

De fleste store banker i Norge tilbyr forbrukslån til sine kunder, men da under sitt eget «flagg» eller logo. Den norske storbanken Gjensidige på sin side har valgt en litt annen løsning, da de tilbyr forbrukslån gjennom sin tjeneste Opp Finans. Dette er for øvrig et av markedets aller mest populære forbrukslån, noe som nok er et resultat av gode betingelser kombinert med overkommelige søkekriterier. Med et forbrukslån fra Opp Finans kan du bruke pengene på akkurat hva du vil, og du behøver heller ikke stille med sikkerhet for lånet – selv om du låner flere hundretusen kroner!

Renter og betingelser

Når det gjelder betingelsene for et forbrukslån fra Opp Finans, så er de som regel svært hyggelige. Renten blir fastsatt først når du har søkt om lånet og banken har gjort en vurdering av inntekten din, men i snitt ligger effektiv rente på 18,35 prosent. Dette er noe høyt, men når vi forteller deg at nominell rente kan være så lav som 7,5 prosent, så er det absolutt verdt å legge inn en søknad for å sjekke hvilken rente du ender opp med. Har du god inntekt, så kan Opp Finans være et av de beste alternativene på markedet for deg.

Utover dette så er et månedsgebyr på 50 kroner, og et fast etableringsgebyr på 950 kroner, inkludert i den effektive renten. Husk at du får fradrag på både renter og gebyrer som du betaler på lånet, slik at med skattefradrag så blir den reelle utgiften til lånet 28 prosent lavere enn hva regnestykket tilsier. Det er ikke nødvendig å stille med sikkerhet for et forbrukslån fra Opp Finans, og det er heller ingen begrensninger for hva du kan bruke pengene på. Maksimal lånesum er 500 000 kroner, men du kan også låne så lite som 10 000 kroner – eller en hvilken som helst sum der imellom. Nedbetalingstiden varierer fra 1 år til 15 år.

Søkekriterier

dreamstime_m_11278939For å søke om et forbrukslån fra Opp Finans og Gjensidige, så må du fylle ut søknadsskjemaet på nettsidene til selskapet. Ved å bruke BankID til å signere søknaden, så tar det sjeldent mer enn 1-2 virkedager før pengene kommer inn på ditt oppgitte kontonummer. Det som dog er viktig å sjekke ut på forhånd, er at du oppfyller de søkekriteriene som Opp Finans har.

Det innebærer blant annet at du må være minst 21 år gammel og ha en årsinntekt på minst 200 000 kroner (før skatt), samtidig som du heller ikke har betalingsanmerkninger på navnet ditt. Se også oversikten fra Billigeforbrukslån.no